Jednoduchý recept

Mořský okoun s celerovo-mátovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18251

Ingredience

225 g Celer bulvový
1 ks Cuketa
2 polévková lžíce Kapary sterilované
8 ks Limetka
8 polévková lžíce Máta
600 g Okouník mořský
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 353kJ
12% Sacharidy 44 g
7% Tuky 5 g
32% Sodík 640 mg
58% Bílkoviny 33 g

Mořský okoun s celerovo-mátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V páře vaříme 2 minuty oloupanou cuketu a 8 minut pórek (bílá část). Vedle si nastavíme troubu na 180°C.

2

Rybí filety osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme je na plech. Na každý filet dáme vrstvu na jemné plátky nakrájených limetek a na kolečka nakrájenou cuketu, posolíme a popepříme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, až je ryba propečená.

3

Vedle v míse si připravíme salsu. Smícháme najemno nastrouhaný syrový celer, nadrobno nakrájené lístky máty a opláchnuté a okapané kapary. Přidáme limetkovou šťávu, olej, sůl a pepř, vše promícháme a necháme odležet.

4

Servírujeme tak, že na každý talíř dáme do středu na jemné nudličky nakrájený pórek, položíme na něj upečený filet, polijeme ho 1 lžící salsy, kterou můžeme také naaranžovat i kolem na talíři.

Poznámka

Doporučuje se salsu připravit předem, přiklopit a nechat v ledničce, aby se vůně rozvinuly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept