Mořský okoun s celerovo-mátovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun s celerovo-mátovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18251 |
Ingredience
225 g | Celer bulvový |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
8 ks | Limetka |
8 polévková lžíce | Máta |
600 g | Okouník mořský |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 626,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cuketa, Kapary sterilované, Limetka, Máta, Okouník mořský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun s celerovo-mátovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V páře vaříme 2 minuty oloupanou cuketu a 8 minut pórek (bílá část). Vedle si nastavíme troubu na 180°C. |
2 | Rybí filety osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme je na plech. Na každý filet dáme vrstvu na jemné plátky nakrájených limetek a na kolečka nakrájenou cuketu, posolíme a popepříme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, až je ryba propečená. |
3 | Vedle v míse si připravíme salsu. Smícháme najemno nastrouhaný syrový celer, nadrobno nakrájené lístky máty a opláchnuté a okapané kapary. Přidáme limetkovou šťávu, olej, sůl a pepř, vše promícháme a necháme odležet. |
4 | Servírujeme tak, že na každý talíř dáme do středu na jemné nudličky nakrájený pórek, položíme na něj upečený filet, polijeme ho 1 lžící salsy, kterou můžeme také naaranžovat i kolem na talíři. |
Poznámka
Doporučuje se salsu připravit předem, přiklopit a nechat v ledničce, aby se vůně rozvinuly.