Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18252
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
2 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
225 g Halibut atlantický
225 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pernod
8 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pomeranče
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
225 g Treska aljašská
1500 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 858kJ
13% Sacharidy 46 g
10% Tuky 8 g
96% Sodík 2 g
83% Bílkoviny 47 g

Bujabéza s topinkami postup přípravy receptu:

1

Při přípravě polévky nejdříve vydrhneme lastury a slávkám odstraníme vousky. Ryby (směs filetů z tresky, halibuta atd.), položíme do mísy a polijeme pernodem a 1 lžící oleje. Vše promícháme.

2

Druhou lžíci oleje nalijeme do hrnce a rozehřejeme ho. Přidáme najemno nasekaný česnek, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, sladký fenykl nakrájený na tenké plátky, petrželku a restujeme asi 6 minut. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru, šťávu z pomeranče a celou konzervu krájených rajčat. Dále přidáme rybí vývar a vaříme asi 25 minut, dokud není zelenina měkká.

3

Přidáme směs rybích filetů nakrájených na malé zhruba 3 cm kousky a vaříme cca 3 minuty. Přidáme krevety, nebo slávky a vaříme dokud se lastury neotevřou. Dosolíme a dopepříme. Vedle nasucho opečeme krajíce selského chleba.

4

Hotovu polévku servírujeme v miskách s topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept