Telecí řízek na hořčici po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek na hořčici po francouzsku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18253 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 641,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízek na hořčici po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve osušíme natenko rozklepané telecí kotlety, a potom je z obou stran potřeme hořčicí. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a máslo, dáme tam kotlety a prudce je smažíme asi 5 minut po každé straně dozlatova. Servírujeme ihned. |
Poznámka
Takto můžeme upravit i řízky z kuřecího, či krůtího masa.