Recept

Mořský jazyk s čerstvým fenyklem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18254

Ingredience

4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
1 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 špetka Kardamom
600 g Mořský jazyk
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 šálek Tapenáda se zelenými olivami
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 896kJ
10% Sacharidy 37 g
20% Tuky 15 g
40% Sodík 803 mg
68% Bílkoviny 38 g

Mořský jazyk s čerstvým fenyklem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve předehřejeme troubu na 200°C. Mezitím odřízneme z fenyklu stonky a 2 lžíce výhonků s lístky dáme vedle. Fenykl potom svisle rozpůlíme, vyřízneme jádro a zbylý fenykl nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci svaříme 250 ml vody, vložíme do ní fenykl, nadrobno nakrájenou šalotku, cibuli a 1 špetku mletého kardamomu. Dáme navrch poklici a vaříme zeleninu doměkka asi 15 minut.

3

Když se nám vaří zelenina, osušíme rybí filety a potřeme je z obou stran tapenádou.

4

Do pekáče nalijeme suché bílé víno (můžeme i vermut), položíme do něj filety a pokapeme je olejem. Na vařiči přivedeme vermut k varu a pekáč hned dáme asi na 15 minut do trouby.

5

Uvařenou a scezenou zeleninu rozmixujeme v mixéru na hladké pyré, které dosolíme, dopepříme a vmícháme 1/2 lžíce tymiánu.

6

Nasucho opečeme krajíce chleba.

7

Jakmile jsou filety hotové, dáme je na talíř a šťávu z pekáče povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí.

8

Topinky položíme na talíř, potřeme je fenyklovým pyré a navrch dáme rybí filety. Poté ještě filety polijeme uvařenou omáčkou a posypeme tymiánem a výhonky fenyklu. Servírujeme ihned.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept