Recept

Francouzská tykvová polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18256
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
1 kg Tykev
3 ks Tymián čerstvý
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 901kJ
9% Sacharidy 31 g
20% Tuky 15 g
34% Sodík 681 mg
14% Bílkoviny 8 g

Francouzská tykvová polévka postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si nakrájíme oloupanou, semeníku a vláken zbavenou tykev na 3 cm kostky.

2

V hrnci rozpálíme olej s máslem a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek asi 4 minuty do změknutí. Přidáme asi 1 kávovou lžičku nastrouhaného muškátového oříšku, šalvěje a tymiánu a restujeme ještě 1 minutu. Vložíme tykev, nahrubo nakrájenou mrkev, oloupané a nahrubo nakrájené jablko, vše zamícháme a přilijeme kuřecí vývar. Povaříme, přiklopíme pokličkou a cca 20 minut vaříme doměkka.

3

Vyjmeme snítky tymiánu a šalvějové listy.

4

Uvařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Je-li moc hustá, zředíme jí vývarem. Dosolíme, dopepříme a podáváme.

Poznámka

Sladkost polévky můžeme dosáhnout prudce osmaženými šalvějovými listy na másle - asi 2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept