Zadělávané kuře s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané kuře s květákem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Kuře |
1 ks | Květák |
150 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 370,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kuře, Květák, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané kuře s květákem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře naporcujeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. |
3 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přilijeme mléko. Omáčku za stálého míchání povaříme, přecedíme a ochutíme citronovou šťávou. |
4 | Na talíře upravíme porce kuřete, květák a vše přelijeme omáčkou. Povrch posypeme nasekanou petrželkou. |
5 | Podáváme s rýží. |