Zapékaná krůtí směs se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná krůtí směs se žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18261 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Krůta mražená |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 119,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta mražená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná krůtí směs se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Upečené krůtí maso vykostíme, polovinu nakrájíme na kostičky a polovinu umeleme. |
2 | Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel a přimícháme maso osmahnuté na zpěněné cibuli. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a vše promícháme. Směs vložíme do vymaštěného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Pokrm při podávání pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s plátky veky nebo s bagetou. |
Poznámka
Použijeme předem upečené krůtí maso.