Zeleninová směs zapečená se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová směs zapečená se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18263 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Kuřecí maso vařené |
50 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 274,8mg |
---|---|
Cholesterol | 140,8mg |
Draslík | 39,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová směs zapečená se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na části másla podusíme zeleninovou směs. |
2 | Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a chvíli povaříme. Vmícháme vejce, na kostičky nakrájené maso, polovinu nastrouhaného sýru a podušenou zeleninu. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Směs vložíme do vymaštěné nákypové formy nebo do pekáčku, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Kuřecí maso můžeme nahradit uzeninou.