Tvarohové vdolečky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové vdolečky se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18266 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 87,4mg |
Draslík | 19,6mg |
Vláknina | 960,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 16% (pochoutková), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové vdolečky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozmícháme a přidáme 40 g mouky, cukr, vejce, vanilkový cukr a sůl. Vše dobře promícháme. |
2 | Z těsta na vále, posypaném zbylou moukou, vyválíme silnější váleček, který nakrájíme na 10 stejných kousků. Zakulatíme je do tvaru vdolečků, obalíme v mouce a po obou stranách osmažíme na pánvi na oleji dozlatova. |
3 | Usmažené vdolečky upravíme na nahřátou mísu, pocukrujeme a podáváme se smetanou. |