Jednoduchý recept

Dušené vepřové kotlety na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18267

Ingredience

1 ks Cibule
1 plátek Citronová kůra
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
125 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
1% Sacharidy 5 g
36% Tuky 27 g
23% Sodík 465 mg
58% Bílkoviny 32 g

Dušené vepřové kotlety na smetaně postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme, maso z části odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na rozehřátém oleji, vyjmeme, po obou stranách potřeme hořčicí a urovnáme do nahřáté mísy.

2

Na zbylém oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kotlety, přidáme kousek citronové kůry a podlijeme trochou horké vody. Dusíme doměkka.

3

Měkké kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s 1 lžící mouky. Přidáme kapary a chvíli povaříme.

Poznámka

Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept