Dušené vepřové kotlety na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené vepřové kotlety na smetaně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18267 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 plátek | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 597,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 202,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Kapary sterilované, Olej stolní, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené vepřové kotlety na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, maso z části odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na rozehřátém oleji, vyjmeme, po obou stranách potřeme hořčicí a urovnáme do nahřáté mísy. |
2 | Na zbylém oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kotlety, přidáme kousek citronové kůry a podlijeme trochou horké vody. Dusíme doměkka. |
3 | Měkké kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s 1 lžící mouky. Přidáme kapary a chvíli povaříme. |
Poznámka
Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou.