Valonské kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valonské kotlety
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18269 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
7 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Petržel kořen |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 162,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valonské kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a přendáme na nahřátou mísu. |
2 | Na zbylém sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova, vmícháme hladkou mouku a znovu osmahneme. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Vložíme zpět kotlety a zvolna dusíme doměkka. |
3 | V osolené vodě uvaříme očištěnou petržel a nakrájíme ji na plátky. Osmahneme je na rozehřátém másle a přidáme do hotového pokrmu. |
4 | Podáváme se špagetami, které před podáváním nakrájíme. |