Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1827

Ingredience

270 g Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí
3 polévková lžíce Hruškovice
1 kg Hrušky
210 g Mouka polohrubá
180 g Máslo čerstvé
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 311kJ
15% Sacharidy 55 g
46% Tuky 35 g
3% Sodík 65 mg
13% Bílkoviny 7 g

Koláč s hruškami postup přípravy receptu:

1

Nejprve rozehřejeme 170g másla ve vodní lázni a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvasnice, cukr, přilijeme vychladlé máslo, vejce a vše dobře promícháme.

2

Hrušky oloupeme a jadřince odstraníme. Nakrájíme na větší kousky a vmícháme do těsta. Na závěr přilijeme šlehačku.

3

Troubu předehřejeme na 180C. Kruhovou porcelánovou formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme 45minut.

4

Hotový koláč necháme nejprve vychladnout, poté pokapeme hruškovým destilátem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept