Dušené vepřové řízky s cibulkovou natí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené vepřové řízky s cibulkovou natí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18270 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 149,4mg |
Draslík | 621,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené vepřové řízky s cibulkovou natí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Řízky vyjmeme a přendáme na nahřátou mísu. |
2 | Na zbylém sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekanou cibulovou nať a okořeníme paprikou, kmínem a utřeným česnekem. Vložíme zpět maso, vše zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou. |