Valtické řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valtické řízky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18271 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
50 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 186,0mg |
Draslík | 650,1mg |
Vláknina | 813,0mg |
Vitamín A | 81,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valtické řízky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme. |
2 | Na části rozehřátého másla osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, vmícháme vejce a necháme ztuhnout. Směsí poklademe vždy polovinu řízku, maso přeložíme a okraje upevníme jehlami nebo párátky. Řízky obalíme v hladké mouce a na zbylém másle a oleji je po obou stranách opečeme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme bílé víno. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky. |