Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18271

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
50 ml Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 163kJ
1% Sacharidy 3 g
55% Tuky 41 g
5% Sodík 105 mg
56% Bílkoviny 32 g

Valtické řízky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme.

2

Na části rozehřátého másla osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, vmícháme vejce a necháme ztuhnout. Směsí poklademe vždy polovinu řízku, maso přeložíme a okraje upevníme jehlami nebo párátky. Řízky obalíme v hladké mouce a na zbylém másle a oleji je po obou stranách opečeme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme bílé víno.

3

Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept