Bramborová pánev s kuřecími srdíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová pánev s kuřecími srdíčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18273 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Kuřecí srdíčka |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 170,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Kuřecí srdíčka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová pánev s kuřecími srdíčky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem tak, aby byly pod hladinou. Brambory uvaříme doměkka. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Přidáme omytá, předem podušená kuřecí srdíčka a opečeme je. Přimícháme uvařené brambory, citronovou šťávu a pokrm osolíme a opepříme. |
3 | Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou. |