Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18274

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 597kJ
14% Sacharidy 52 g
19% Tuky 14 g
16% Sodík 318 mg
19% Bílkoviny 11 g

Švábské špecle postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto, které bude tvořit bublinky. Necháme chvíli odpočinout.

2

Prkénko navlhčíme vodou a potíráme ho menšími porcemi připraveného těsta, které postupně odkrajujeme přímo do vařící osolené vody.

3

Když špecle vyplavou na povrch, vyjmeme je a scedíme.

4

Strouhanku opražíme na másle dozlatova a při podávání nasypeme na špecle.

5

Podáváme ke všem druhům masa s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept