Recept

Jahody s pepřovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18275

Ingredience

150 g Cukr krupice
300 g Jahody zahradní
4 kávová lžička Mandle plátky
20 ml Martell cognac
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 129kJ
13% Sacharidy 48 g
42% Tuky 32 g
1% Sodík 16 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jahody s pepřovým krémem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté jahody rozpůlíme, posypeme 3 lžícemi cukru a necháme asi 30 minut stát. Potom jahody rozdělíme do pohárů a dáme do chladničky dobře vychladit.

2

Žloutky utřeme do pěny se zbylým cukrem, koňakem a pepřem. Nakonec vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

3

Vzniklý krém přelijeme přes jahody v pohárech. Dezert ozdobíme plátky mandlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept