Recept

Dušená jihočeská žebírka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18278
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky nakládané
4 ks Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 516kJ
1% Sacharidy 5 g
66% Tuky 50 g
118% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 31 g

Dušená jihočeská žebírka postup přípravy receptu:

1

Žebírka omyjeme, silnější kost odsekneme a do masa prořízneme kapsu. Do každé kapsy vložíme párek a polovinu okurky, sepneme párátky nebo jehlami a maso osolíme a opepříme.

2

Žebírka zprudka opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Zvolna dusíme doměkka.

3

Podáváme s opečenými petrželkovými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept