Polévka bramborová selská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka bramborová selská
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1828 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Nudle vaječné |
100 g | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 674,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Nudle vaječné, Petržel kořen, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka bramborová selská postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), silnějších polévkových nudlí a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min. |
2 | Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min. |
3 | Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme. |
Poznámka
Houby můžeme použít čerstvé anebo sušené, které předtím namočíme ve studené vodě.