Spišské vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spišské vepřové kotlety
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
4 ks | Vepřové kotlety |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 464,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Sýr Eidam uzený 45%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spišské vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Maso poklademe kolečky oloupané cibule, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a okořeníme mletou paprikou. |
2 | Bujón rozpustíme v bílém víně a kotlety podlijeme. Přikryjeme alobalem, který po stranách pekáče utěsníme. Pečeme ve vyhřáté troubě do poloměkka asi 25 minut, potom odstraníme alobal a dopečeme doměkka. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |