Recept

Spišské vepřové kotlety

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18280
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Polévkové kostky Vitana
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam uzený 45%
4 ks Vepřové kotlety
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 655kJ
2% Sacharidy 7 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 253 mg
51% Bílkoviny 29 g

Spišské vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Maso poklademe kolečky oloupané cibule, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a okořeníme mletou paprikou.

2

Bujón rozpustíme v bílém víně a kotlety podlijeme. Přikryjeme alobalem, který po stranách pekáče utěsníme. Pečeme ve vyhřáté troubě do poloměkka asi 25 minut, potom odstraníme alobal a dopečeme doměkka.

3

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept