Recept

Vepřové řízky na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18281

Ingredience

0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
3 polévková lžíce Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 424kJ
1% Sacharidy 3 g
30% Tuky 23 g
14% Sodík 277 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vepřové řízky na česneku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle.

2

K opečeným řízkům přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak a mletou papriku. Zamícháme a lehce osmahneme.

3

Potom řízky přendáme na nahřáté talíře a do zbylého tuku přilijeme asi 3 lžíce vody. Šťávu necháme přejít varem a přelijeme přes řízky.

4

Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept