Krůtí maso s jarní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso s jarní zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
2 šálek | Hrachové lusky |
2 šálek | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
4 ks | Krůtí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 231,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrachové lusky, Hrášek mražený, Koriandr čerstvý, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso s jarní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rozklepané krůtí řízky z obou stran posolíme, popaprikujeme a popepříme. |
2 | V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na nich osmažíme z každé strany řízky dozlatova. Vyndáme je do tepla. |
3 | Zbývající olej nalijeme do prázdné pánve a restujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou cibuli asi 4 minuty doměkka. Přidáme hrášek a hráškové lusky a restujeme vše asi 1 minutu, aby se směs prohřála. Zalijeme smetanou a vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí. |
4 | Do pánve dáme připravené řízky. Omáčku dosolíme, dopepříme a dochutíme koriandrem a ještě 2 minuty povaříme a servírujeme. |