Lyonské vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lyonské vepřové kotlety
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18283 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Tuk |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 69,1mg |
Draslík | 789,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Pažitka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lyonské vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme a do poloviny odřízneme maso od kosti. Naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a na rozehřátém tuku opečeme po obou stranách. Kotlety přendáme do nahřáté mísy. |
2 | Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a uvařené, studené brambory. |
3 | Kotlety pokryjeme osmaženou cibulí a obložíme na kolečka nakrájenými, opečenými bramborami. Posypeme nakrájenou pažitkou. |