Marinovaná vepřová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná vepřová pečeně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
7 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
600 g | Vepřová pečeně |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Med včelí, Nové koření celé, Sůl, Tymián sušený, Vepřová pečeně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná vepřová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omytou pečeni vložíme do kameninové mísy a zalijeme marinádou připravenou smícháním vína, kečupu, medu, utřeného česneku, soli, tymiánu a nového koření. Přikryjeme a necháme v chladu marinovat asi 20 hodin. |
2 | Maso přendáme do kastrolu nebo do remosky, přelijeme přecezenou marinádou a pečeme do poloměkka. |
3 | Potom k masu přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a oloupané cibulky. Podlijeme horkou vodou a dopečeme doměkka. |
4 | Maso naporcujeme a obložíme bramborami se šťávou, cibulkami a plátkem másla. Podle chuti přisolíme a podáváme. |