Recept

Plněná vepřová pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18288

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřová krkovička
1000 g Vepřová pečeně
300 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 997kJ
1% Sacharidy 3 g
83% Tuky 62 g
12% Sodík 240 mg
62% Bílkoviny 35 g

Plněná vepřová pečeně postup přípravy receptu:

1

Omytou pečeni upravíme na plát, naklepeme a osolíme. Omytou krkovičku a oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nahrubo, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a kmínem, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Směsí naplníme plát pečeně, převážeme nití a vložíme na pekáč. Pečeni přelijeme rozehřátým sádlem a zvolna pečeme asi 2 hodiny.

2

Upečené maso přendáme na nahřátou mísu. Tuk na pekáči vysmahneme, přilijeme studenou vodu a necháme přejít varem. Pečeni zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podlijeme šťávou.

3

Podáváme s bramborovými knedlíky.

Poznámka

Použijeme vepřovou pečeni bez kosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept