Plněná vepřová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vepřová pečeně
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18288 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová krkovička |
1000 g | Vepřová pečeně |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 215,6mg |
Draslík | 535,5mg |
Vláknina | 950,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vepřová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omytou pečeni upravíme na plát, naklepeme a osolíme. Omytou krkovičku a oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nahrubo, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a kmínem, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Směsí naplníme plát pečeně, převážeme nití a vložíme na pekáč. Pečeni přelijeme rozehřátým sádlem a zvolna pečeme asi 2 hodiny. |
2 | Upečené maso přendáme na nahřátou mísu. Tuk na pekáči vysmahneme, přilijeme studenou vodu a necháme přejít varem. Pečeni zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podlijeme šťávou. |
3 | Podáváme s bramborovými knedlíky. |
Poznámka
Použijeme vepřovou pečeni bez kosti.