Bulharská vepřová pečeně s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská vepřová pečeně s pórkem
Bulharská vepřová pečeně s pórkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18289 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
600 g | Pórek |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 109,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharská vepřová pečeně s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Omytou krkovičku nakrájíme na kostky, osolíme a na rozehřátém oleji pečeme doměkka. Upečené maso přendáme na nahřátou mísu. |
2 | Do zbylého oleje přidáme omytý, na kousky nakrájený pórek, oloupanou nahrubo nakrájenou cibuli, oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky, očištěné papriky nakrájené na proužky a nasekanou feferonku. Okořeníme mletou paprikou, vše promícháme a dusíme téměř doměkka. |
3 | Potom přidáme maso, znovu lehce promícháme a chvíli podusíme. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo s chlebem. |