Jablečná štola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná štola
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1829 |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
4 ks | Jablka |
160 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 154,7mg |
Draslík | 208,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná štola postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. |
2 | V mixéru utřeme máslo a cukr, šleháme asi 1minutu. Poté přidáme žloutky a dále třeme. Nakonec přisypeme mouku a směs rychle promícháme. |
3 | Troubu předehřejeme na 150C. |
4 | K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Na závěr přimícháme jablka, která nejprve oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. |
5 | Směs vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 30minut. |