Vepřové závitky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky se žampiony
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18291 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
400 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 101,4mg |
Draslík | 624,8mg |
Vláknina | 802,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, pokapeme je citronovou šťávou a v rozehřátém oleji podusíme doměkka. |
2 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe dušenými žampiony, svineme a upevníme jehlami nebo párátky. Závitky zprudka opečeme po všech stranách v rozehřátém oleji, podlijeme horkou vodou a pečeme doměkka. Během pečení maso občas polijeme šťávou. |
3 | Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami. |