Recept

Vepřová žebírka na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18292
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
30 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřová žebra
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 603kJ
0% Sacharidy 1 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 227 mg
2% Bílkoviny 1 g

Vepřová žebírka na smetaně postup přípravy receptu:

1

Z omytých žebírek odřízneme do poloviny maso od kosti, naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. Žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přendáme je na nahřátou mísu.

2

Do zbylého sádla přidáme mletou papriku a vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme.

3

Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou a přelijeme přes porce masa.

4

Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept