Vepřová žebírka na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18292 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřová žebra |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 61,3mg |
Vláknina | 122,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová žebra, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Z omytých žebírek odřízneme do poloviny maso od kosti, naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. Žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přendáme je na nahřátou mísu. |
2 | Do zbylého sádla přidáme mletou papriku a vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme. |
3 | Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou a přelijeme přes porce masa. |
4 | Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami. |