Recept

Benecká vepřová žebírka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 18293

Ingredience

600 g Brambory
1 špetka Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Sádlo škvařené
120 g Sýr Krkonošský pivní
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřová žebra
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
11% Sacharidy 39 g
48% Tuky 36 g
13% Sodík 258 mg
29% Bílkoviny 16 g

Benecká vepřová žebírka postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nastrouháme, přilijeme mléko, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.

2

Omytá žebírka zbavíme kostí, maso naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Žebírka po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle.

3

Opečená žebírka obalíme v připraveném bramborovém těstě, do kterého jsme před obalováním masa vmíchali nastrouhaný sýr.

4

Obalená žebírka osmažíme po obou stranách v rozehřátém sádle.

5

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept