Benecká vepřová žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benecká vepřová žebírka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18293 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Krkonošský pivní |
2 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 684,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 171,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Krkonošský pivní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benecká vepřová žebírka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nastrouháme, přilijeme mléko, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme. |
2 | Omytá žebírka zbavíme kostí, maso naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Žebírka po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle. |
3 | Opečená žebírka obalíme v připraveném bramborovém těstě, do kterého jsme před obalováním masa vmíchali nastrouhaný sýr. |
4 | Obalená žebírka osmažíme po obou stranách v rozehřátém sádle. |
5 | Podáváme s bramborovou kaší. |