Smažené vepřové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené vepřové závitky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Hrášek |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 304,8mg |
Draslík | 600,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 318,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené vepřové závitky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. |
2 | Na rozehřátém másle a části oleje osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme okapaný hrášek, 2 vejce, sůl a za stálého míchání vše usmažíme. |
3 | Směs poklademe na připravené řízky, svineme do závitků a upevníme párátky. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Zvolna je smažíme v rozehřátém oleji. |
4 | Podáváme s bramborovým salátem. |