Vepřová krkovička se zeleninovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovička se zeleninovou směsí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18295 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová krkovička |
0,5 l | Voda pitná |
600 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 137,9mg |
Draslík | 1,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřová krkovička, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krkovička se zeleninovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme, mírně opepříme a vložíme do pekáče spolu s 1 lžící sádla. Podlijeme trochou vody a dáme do trouby péci. Během pečení maso podle potřeby podléváme horkou vodou. |
2 | Před koncem pečení přidáme k masu zeleninovou směs a rajčatový protlak. Vše dopečeme doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a obložíme zeleninou, ochucenou solí a pepřem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |