Smažené vepřové plátky s pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené vepřové plátky s pepřem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18297 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 675,1mg |
---|---|
Cholesterol | 150,9mg |
Draslík | 386,4mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené vepřové plátky s pepřem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme. Plátky obalíme v rozšlehaném vejci a potom v solamylu. Zprudka je osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji. |
2 | Hotové plátky posypeme směsí pepře a soli. |
3 | Podáváme s tmavým chlebem a francouzským salátem. |
Poznámka
Můžeme použít i vepřové ramínko.