Anglická svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglická svíčková
Anglická svíčková
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí svíčková |
200 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej stolní |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 210,8mg |
---|---|
Cholesterol | 43,1mg |
Draslík | 276,0mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglická svíčková postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou opláchneme, odblaníme, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu. |
2 | Potom svíčkovou na zbylém oleji opečeme, vložíme do horké trouby a pečeme asi 20-30 minut. Během pečení maso obracíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily. |
3 | Svíčková musí mít na řezu růžovou barvu. |
4 | Upečenou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme. |
5 | Nakonec podle potřeby přisolíme, šťávu přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme. |