Žampionové steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové steaky
Žampionové steaky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
600 g | Hovězí svíčková |
1 ks | Kopr čerstvý |
70 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 88,2mg |
Draslík | 890,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 46,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Citrony, Hovězí svíčková, Kopr čerstvý, Olej stolní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové steaky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony rozpůlíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla, přidáme citronovou šťávu, trochu vody, sůl a pepř. Vložíme připravené žampiony, podusíme je asi 10 minut, necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené steaky ze svíčkové a po obou stranách je zprudka opečeme. Opepříme, dopékáme po každé straně ještě 3 - 4 minuty, potom teprve maso osolíme. |
3 | Opečeme nasucho toastový chléb, potřeme zbylým máslem a rozdělíme na talíře. Topinky obložíme steaky, na ně klademe žampiony ohřáté ve šťávě z masa. |
4 | Pokrm ozdobíme dílkem citronu, snítkou kopru a petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.