Jednoduchý recept

Žampionové steaky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18301
Kategorie: Maso

Ingredience

4 krajíc Chléb toastový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
600 g Hovězí svíčková
1 ks Kopr čerstvý
70 g Máslo čerstvé
125 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 774kJ
2% Sacharidy 7 g
30% Tuky 22 g
15% Sodík 290 mg
65% Bílkoviny 37 g

Žampionové steaky postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony rozpůlíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla, přidáme citronovou šťávu, trochu vody, sůl a pepř. Vložíme připravené žampiony, podusíme je asi 10 minut, necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené steaky ze svíčkové a po obou stranách je zprudka opečeme. Opepříme, dopékáme po každé straně ještě 3 - 4 minuty, potom teprve maso osolíme.

3

Opečeme nasucho toastový chléb, potřeme zbylým máslem a rozdělíme na talíře. Topinky obložíme steaky, na ně klademe žampiony ohřáté ve šťávě z masa.

4

Pokrm ozdobíme dílkem citronu, snítkou kopru a petrželky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept