Telecí koleno nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí koleno nakyselo
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18303 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
300 g | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
5 ks | Nové koření celé |
125 ml | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Telecí koleno |
1,5 l | Voda pitná |
300 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Telecí koleno, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí koleno nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Vodu se solí, octem a kořením přivedeme k varu, chvíli povaříme. Do vývaru vložíme očištěné telecí koleno, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme, až maso půjde oddělit od kostí (nejméně 2 hodiny). |
2 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kroužky, přibližně 20 minut před koncem vaření přidáme do vývaru k masu. |
3 | Měkké maso vyjmeme, oddělíme od kostí, naporcujeme a přelijeme vývarem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem a hořčicí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.