Hovězí svíčková po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková po thajsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí svíčková |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
20 ks | Pepř černý celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 052kJ
37% Sacharidy 132 g
11% Tuky 8 g
9% Sodík 173 mg
99% Bílkoviny 55 g
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 63,9mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 106g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí svíčková, Olej stolní, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Hovězí svíčková po thajsku postup přípravy receptu:
1 | Omytou svíčkovou nakrájíme na malé kousky. Ve woku rozehřejeme olej, vložíme do něj prolisovaný česnek a nadrcený pepř. Počkáme, až česnek bude mít zlatavou barvu. Poté přidáme maso, za stálého obracení je při vysoké teplotě opékáme přibližně 5 minut, až pustí trochu šťávy. |
2 | Podáváme s vařenou thajskou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.