Recept

Dušená hovězí kližka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18306

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1000 g Hovězí kližka
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno červené
125 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 046kJ
2% Sacharidy 9 g
147% Tuky 110 g
15% Sodík 305 mg
98% Bílkoviny 55 g

Dušená hovězí kližka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou kližku nakrájíme na plátky nebo na kostky. Maso vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a zprudka opečeme po všech stranách.

2

Přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, mrkev, osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme červeným vínem, přidáme bobkový list a pod pokličkou zvolna dusíme 3 hodiny do měkka. Během dušení podle potřeby přiléváme vývar. Měkké maso upravíme na nahřátou mísu.

3

Omáčku vaříme do zhoustnutí, potom vyjmeme bobkový list, podle chuti přisolíme nebo opepříme. Omáčku přelijeme přes maso a podáváme.

4

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept