Dušená hovězí kližka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená hovězí kližka
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18306 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí kližka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno červené |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 202,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená hovězí kližka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou kližku nakrájíme na plátky nebo na kostky. Maso vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a zprudka opečeme po všech stranách. |
2 | Přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, mrkev, osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme červeným vínem, přidáme bobkový list a pod pokličkou zvolna dusíme 3 hodiny do měkka. Během dušení podle potřeby přiléváme vývar. Měkké maso upravíme na nahřátou mísu. |
3 | Omáčku vaříme do zhoustnutí, potom vyjmeme bobkový list, podle chuti přisolíme nebo opepříme. Omáčku přelijeme přes maso a podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |
Poznámka
Servírujeme teplé.