Jednoduchý recept

Kapr s rozinkami a šalotkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18307

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Hrozinky
1200 g Kapr obecný
50 g Mandle plátky
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 628kJ
11% Sacharidy 38 g
35% Tuky 26 g
18% Sodík 368 mg
106% Bílkoviny 60 g

Kapr s rozinkami a šalotkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného kapra omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

2

Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozehřátém oleji do zlatova. Posypeme cukrem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání necháme mouku zezlátnout, potom přilijeme vodu s octem. Přidáme omyté rozinky, plátky mandlí, vše zvolna vaříme 15 minut.

3

Připraveného celého kapra vložíme do vývaru a vaříme přibližně 30 minut.

4

Měkké maso položíme na nahřátou plochou mísu a přelijeme vývarem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept