Kapr s rozinkami a šalotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s rozinkami a šalotkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
1200 g | Kapr obecný |
50 g | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 199,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 996,3mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kapr obecný, Olej stolní, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s rozinkami a šalotkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozehřátém oleji do zlatova. Posypeme cukrem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání necháme mouku zezlátnout, potom přilijeme vodu s octem. Přidáme omyté rozinky, plátky mandlí, vše zvolna vaříme 15 minut. |
3 | Připraveného celého kapra vložíme do vývaru a vaříme přibližně 30 minut. |
4 | Měkké maso položíme na nahřátou plochou mísu a přelijeme vývarem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.