Recept

Fazolkový salát s bazalkou a ovčím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 18308
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
800 g Fazolové lusky zelené
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce Olej salátový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 027kJ
5% Sacharidy 16 g
22% Tuky 17 g
11% Sodík 217 mg
19% Bílkoviny 11 g

Fazolkový salát s bazalkou a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky, vložíme do osolené vařící vody a vaříme 15 - 20 minut. Vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.

2

Z oleje, octa, 2 lžic fazolkového vývaru, oloupané, nadrobno nakrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí vychladlé fazolky.

3

Sýr rozdrobíme, omyté lístky bazalky natrháme a vše vmícháme do salátu. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept