Studená rajčatová omáčka s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená rajčatová omáčka s bazalkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18309 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
500 ml | Jogurt bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 52,3mg |
Draslík | 405,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Jogurt bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená rajčatová omáčka s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Vybereme semínka a rajčata prolisujeme nebo rozmixujeme. |
2 | Čerstvou bazalku omyjeme a po okapání nadrobno natrháme. |
3 | Jogurt rozšleháme se smetanou, přidáme rajčatové pyré, bazalku, podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Servírujeme studené.