Vafle s jablkovým kompotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s jablkovým kompotem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18310 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr skořicový |
100 g | Jablka |
400 ml | Kompot jablečný |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
130 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 269,5mg |
Draslík | 238,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kompot jablečný, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s jablkovým kompotem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky našleháme s rozpuštěným máslem, mlékem, oloupanými nastrouhanými jablky a solí. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto postupně lijeme do vaflovače, uzavřeme a vafle do zlatova upečeme. |
3 | Upečené vafle ozdobíme našlehanou smetanou a jablkovým kompotem, který jsme osladili skořicovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme ještě teplé.